MENULIS UNTUK KEPUASAN DIRI, TAPI KADANGKALA HIDUP TERASA LEBIH INDAH BILA DAPAT MEMBAHAGIAKAN YANG LAIN.

Friday, February 19, 2010

phobia? wa tak bersalah.

in da name of Allah da most gracious and da most merciful

MyEm0.Com



zerophobias = takut pada binatang-binatang tertentu seperti ular.tikus.labah-labah.burung.anjing.babi.dan sebagainya.

woaaaaaahhhhhhhhhhhh.

jadi.mengikut pendapatan.tak salah lah wa takut pada ayam dan burung kan.kan.kan?? AHAHAHAA.

-weyt.korang.korang.jangan nak blame aku! =)) -

---------------------------------
kuiz biology hari ini.

apakah persamaan antara ayam dan burung?
saya takut pada kedua-duanya.

apakah perbezaan antara ayam dan burung?

saya makan ayam hari-hari di kolej. saya TAK makan burung.seriau!!


-----------------------------


acarophobia = takut gatal . aichmophobia = takut objek tajam . anglophobia = takut England atau orang Inggeris . anuptaphobia = takut bersendirian . automysophobia = takut duit . cyberphobia = takut komputer . ecophobia = takut rumah . eleutherophobia = takut bebas . ergasiophobia = takut kerja . erotophobia = takut seks . gamophobia = takut kahwin . gerascophobia = takut tua . hydrophobia = takut air . iatrophobia = takut berjumpa doktor . necrophobia = takut mayat . negrophobia = takut hitam . novercaphobia = takut ibu tiri . ombrophobia = takut hujan . pentherophobia = takut mak mentua . phagophobia = takut makan . satanophobia = takut hantu . scopophobia = takut diperhatikan . spectrophobia = takut melihat cermin . thanatophobia = takut mati . toxiphobia = takut racun atau diracun.


utusan malaysia, 16 february 2010.

haa.siapa ada kena mengena..? goyang gerudi sikit. hehe

sila bawa bertenang.anda masih boleh dirawat. bernafas dengan betul.meditasi(berzikir).rehatkan otot-otot.

-hipotesis hari ini = semakin penterophobia, semakin gamophobia! peehh.macam tak mustahil ja kena nanti.ngee.-
-owh.satu hari lagi sebelum golden nite!! erk.betul ke kita masuk paling last weyy? cuak! -_-" -

-wa rasa macam nak kempen suruh semua blogger tukar settings comment jadi full page or pop-out window.HEHE-


18 comments:

sarah iman said...

saya suka hipotesis akak. sep2

saya adalh cyberphobia. hahaha

eyes143.. said...

seb baek i takde phobia bagai neh.. hihi

-li.zue- said...

yadda2.sep2.ada orang setuju dgn hipotesis tu! ahaha

laa.then sarah on9 guna apa?
ni awat takot computer.pernah kasi letop ke? ngeh3x


------------

anin.siyes takde?
owwhh.bagus2! hehe
*alaa.ntah2 malu nk ngaku eyh? =))

oranglidi said...

amende ni?

-li.zue- said...

menu masakan.
hoho

ni list ntuk phobia ler lelidi.
apsal? berkenan salah satu?
xD

miNt said...

takut tempat tertutup fobia apa?

Moon Death Spell said...

macam2 penyakit zamn sekrang yee

enuLwanie said...

pndai nye dia berhipotesis.
jom la jumpa kat semarak.
minggu depan dh nak blik.

-li.zue- said...

miNt.
takut tempat sempit,,
nama dia.. claustrophobia! =]

kalo tempat lapang plak..
agoraphobia! heheh

moon.
yup2.disebabkan perasaan takot yg overdose!! ngeee.
kadang2 cm klaka pun ade gak.
tp.hanya org yg kena je yg paham.hehe


kak enul.
hoho itu namanya hipotesis merapu.
sbb wa bukan scienties! kih33x
hurm.kena tgk hari yg free dulu.weee.

told la hejauw said...

sains ko terbaek arh haha..

-li.zue- said...

told la hejauw.

nak wa ajar tuisyen sains tak??
KAHKAHKAH.eeee.dhler mrkah subject science cam hanmpeh.

sabrina said...

haha....li zue...
aku rase ko tertinggal satu mnde phobia la...

philophobia=takut bercinta/takut jatuh cinta

hehehehee....

.panda.boncet. said...

peehhhh.sabrina expert jaa ye bab2 ni...???!!! AHAHAHA

bagus rumetku.ahaaakz

-li.zue-

imHepPie said...

aku cuma fobia bila jumpa ex lama je mmg sawan haha

-li.zue- said...

AHAHAHAHA
bunyinya kelakar weii.
tapi.ramai je yg macam tu kan.
aku rasa normal kot~
kalo namapak kelibat dari jauh..
even 1km lagi pun.
gerenti angkat kaki punyerlah! =]

nawal said...

"wa rasa macam nak kempen suruh semua blogger tukar settings comment jadi full page or pop-out window."


setuju setuju! senang sket kan?

-li.zue- said...

haaaaa.taw takpa.
urusan akan berjalan lancar! haha

Ah Fatt said...

haha
ada gak org takut seks


aku plak takut tgk gambar2 cedera. hr tu satu blogger letak gambar cedera sikit jer... tangan dia terpotong sikit... ada darah... tu pun aku dah geli geleman

Sign by Danasoft - Get Your Sign