MENULIS UNTUK KEPUASAN DIRI, TAPI KADANGKALA HIDUP TERASA LEBIH INDAH BILA DAPAT MEMBAHAGIAKAN YANG LAIN.

Saturday, January 30, 2010

dugaan menyayat hati di pagi hari thaipusam

in da name of Allah da most gracious and da most merciful



hari ini, bangun je tido, i got two messages from bro akmal and sista cantabile.

"Hi A, A, H, H & Z, Sorry for such a short notice but NO Basic Design Class today; Thaipusam. Will replace class on Friday. Pls inform all yr classmates. Thanks. A"

this is wat we call as dugaan dan cabaran dalam kehidupan.
mula2. memang rasa macam nak mencarut-carut. i guess bukan aku sorang kot.
coz even bro told me.. "xpe. org dh cursing awal2 dh.haha"

maka,natijahnya,bertimbunlah pahala miss anum hari ini.

tapi, itu mula-mula jaa.

a few minutes lepas tu, mak telefon.memang kuat betul gerak hati mak aku.
dan aku bercakap di telefon sambil air mata meleleh.

yup, disebabkan ini bukan siaran langsung cam RTM, aku ulang balik yaa statement tu.

aku nangis.

menangis kegeraman. BUKAN menangis kegembiraan sebab tiada class.

kalau beritahu awal-awal hari itu yang tiada class hari ini.kan senang, boleh aku angkut kaki balik rumah awal-awal since petang khamis.heh, memanglah rumah aku lebih kurang 20 minutes jaa from um, tapi, kalau aku balik awal-awal. tak ada lah plak aku rasa bosan semalam.dah lah member-member yang lain dah selamat angkat kaki awal-awal khamis tu lagi sebab nekad jaa nak ponteng class anum yang akhirnya tak ada ni.pastu dah lah, fulus kering.tak boleh nak ikut dorang keluar semalam.so, aku nak ucapkan dengan nada serious, MEMANG TERSEKSA yaa ada perasaan sebegini. T-T

UPDATED: plus, takdelah aku cam ayam berak simen konkrit duk kat kolej tu.on9 sepanjang masa seperti hari esok tiada lagi.kalau aku balik rumah, at least boleh tolong ahli keluarga dan kaum kerabat kemas barang nak pindah rumah.dan yang paling penting,aku boleh makan masakan mak dengan sukahati. [version setelah selamat sampai di rumah] HEHE

tapi, lepas dapat message peah tadi,

"xpe2.sabar.teguhkan iman anda zulaiha! smlm kn ko baru bwk kavaddi.hahaha"

okayy.dah gelak.so, aku dah okay semula.thnx peah!

last but not least, ya2.aku tahu.mesti ada hikmah bila benda2 macamni jadi.dan Allah tak akan uji hambaNya kalau hambaNya tak mampu. =]

-papai.mahu packing barang.lagi 1 jam abah nak datang pick-up aku.aku tak boleh bayang lah apa perasaan orang lain yang rumah jauh-jauh.yelaa, cuti kan sampai hari isnin okayy.and kami alam bina pulak, cuti since khamis.lepas dikira guna calculator..itu maksudnya kami cuti 4 hari = bukan senang nak cuti lama macam ini.-



14 comments:

Frodo Baggins said...

sms peah mmg terbaik! kavaddi? agaggagagaga


>>___<<

oranglidi said...

rilek cik.. rilek.

oranglidi said...

lawa plak gambo nangis tu. lu snap ka?

-li.zue- said...

frodo.

mak cik tu memang.
tak habis2 dengan kemeriahan thaipusam nya.
duk berjuang habis2an mengatakan nampak muka aku kat batu caves..keluar kat tv!
-_-" AHAHAHA

mr.lidi lobaloba..

saya pun dah cuba bertenang sambil bertendang.
alhamdulillah.. syukur ke hadratNya.
dah pulih~ hoho

takler.bukan wa snap..itu pic abang google ensem kasi pinjam! =]

Afifah Kamarudin said...

anum!!!!!!!dy mmg nk...eeeeerrghhhh...

pasca said...

keh keh. normal dan klise. tp kadangkala aku pun bengkak juga tiap kali kena mcm ni. ;)

hafizmohamad said...

saya mau pulang:(

eyes143.. said...

ala yunkk..sabo k.. meh anin luku pala dorg..

-li.zue- said...

si kecil.

anum.owh kau " di hatiku". -_-"

pasca.

yg ni bukan takat bengkak beb.
bley meletop terus! HEHE
every week macam ni.
hari sabtu dan selasa = serabut bg ktrg! xD

-li.zue- said...

beego.
erk..siannye ko.
lek eyh.chill!
kita kasi doa prgram raya cina anum tu xjd.
nnt ko bley balek!

anin.
hehe mekaseh atas tawaran..
tapi yang ni payah sket.
xleh luku..sebab...
lecturer! ngeh3x

sabrina said...

mak aih...sabo je r ko ct..
ade plak cancel last minit.
sampai ati anum wat rumet aku camni.
@,@

-li.zue- said...

anum memang ngegeh!!
HEHEHE

Ah Fatt said...

adeh. dugaan gak ler.

-li.zue- said...

memang menggugat keimanan. -_-"

owh.esok hari ntuk berjumpa anum lagi

Sign by Danasoft - Get Your Sign