MENULIS UNTUK KEPUASAN DIRI, TAPI KADANGKALA HIDUP TERASA LEBIH INDAH BILA DAPAT MEMBAHAGIAKAN YANG LAIN.

Friday, January 29, 2010

once upon a time, bila alam bina masuk makmal!

in da name of Allah da most gracious and da most merciful

seperti biasa.cerita basi.tapi, wa apa peduli.haha
dan wa nak tulis panjang2 jugak.

*post ini berbaur assabiah secara MELAMPAU* =p

semalam, wa ada practical di lab chemistry.pertama kali untuk sem 2.
berjalan dengan penuh karisma untuk jadi yg terawal sampai.
sambil dilatari sokongan padu kanak-kanak alam bina.

"wah.puthang datang awal!!"

tapi.kusangka hot hingga ke petang.rupanya rainstone di tengahari.
sista cantabile
datang lagi awal rupanya. haha

tak apa, wa masih menang anugerah pencapaian khas.
jadi orang kedua melangkah masuk lab dengan penuh bergaya.
erk..selepas beego.

masa nak check in.wa nampak satu kelibat.
kelibat yang agak-agak boleh kasi muka wa macam ada kat paras beku.
....abg makmal chem.. -__-"

kasi masuk mood husnuzhan.alaaa, abang tu IMS..KOT~
sebab tu ASYIK nak marah-marah je.
tak pun kepala dia serabut.banyak masalah..
kucing kat rumah nak bersalin...tayar motor dah botak licin.
orang duk explain baik-baik dengan dia pun...

"haaa.itu saya tak tahu."

yelaa2.abang jelaa yang tak tahu.kitorang je yang tahu.

***************************


EXP : Heat of Neutralisation

wa kasi selongkar suma apparatus..nak cari thermometer..
tiba-tiba... prangg! hoho



alamak. @-@. takpe2.sambung dulu buat experiment.

wa duduk wat expriment sebelah beego.
*ehem2.. cik farzana jangan marah.hehe


wa pandang jam.owh dah 1.40 pm.

"zue, kau ambil HCl, aku ambil NaOH."

"okayy."

then, blablablabla....



wa tengok jam lagi. 1.40 pm.

"alamatnya, lambat lah pergi english class.class start pukul 2."

experiment diteruskan.sebab kena repeat 5 kali.

"eyh, aku dah ambil HCl dengan NaOH.erk..tapi.ntah aku pun dah tak tahu yang mana satu."

"tak apa, yang macam panas tu NaOH."

ahahahaa.

lagi sekali, tengok jam.

ceyt.bahahahahahahangang punya jam.rosak rupanya.tipah tertipu!! -_-"

experiment masih berjalan seperti biasa.cuma, kalau tadi buat secara individu.
kali ni, terus gabung ja. HAHAHA

***************************
"eyh.apsal cepat sangat ko ambil masa..?"

"alamak.aku salah baca stopwatch ni!"

***************************

"haa.aku ambil masa.kau ambil reading thermometer."

"okay.36... 36.8..36.5... eyh bukan2.yang tadi tu semua 37."

"weyh.kat situ bukan ada senggat 0.5 je ke? mana datang 0.8?"

"agak-agak jelaa.dah nak dekat sama tu."


***************************


"apsal tak turun2 temperature ni..? bila nak sama nya bacaan."

"tak apa.berapa reading yg tadi? kita kasi sama jaa."

***************************

baca stopwatch pun tak betul.tengok thermometer pun cam terkial-kial.

sebab tu lah kot.kitorang tak dilahirkan jadi saintis.hehe

by the end of day,


aku seludup ja measuring cylinder tadi masuk dalam pencil case.kasi buat tayangan atas meja study.takut nak buang kat makmal..mahunya kena sergah dengan abang tu...??
aisyh.boleh masuk ICU aku.

nasib baiklah alam bina masuk makmal chemistry tu dua kali je dalam satu sem. =)

so, kepada mereka yang nak masuk lab tu next week,

fee
, naqib , jimah , gney , nadjwa , yonna

one word dear.beware!! haha

*tapi okay gak kan.boleh aku guna measuring cylinder tu..buat kasi sukat gula nak buat air.tak pun.sukat berapa volume ayaq mata meleleh setiap hari*

***************************

suka baca entry ini, tita

*pssstt.shaza dan peah,aku pergi class econs pukul 8 pagi semalam! wink2.

aku baru tahu si kecil ada blog. tak guna!!! ahaha

dan aku juga baru tahu, zul nye laptop kena curik. codo punya pencuri.


-searching for a new mutiara hati...??- HEHEHEHEHEHE

-saya sangat seronok.terima kasih kawan-kawan! EPI BUFDAY SISTA!! untuk warga 12th college. i'm sorry sebab memekak pagi-pagi celik tadi, tapi kitorang alam bina cuti hari ini!!! =)) -

MyEm0.Com

"Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away."





17 comments:

farzanaf said...

antu lab chem berkate:
"pulangkan measuring cylinder aku.pulangkn..pulangkann..
pulangkan.........."


HAHAHAHA

-li.zue- said...

sengal punya mak cik farz...

takpe, nanti sebelum tido..
ak g sentuh daun kat luar makmal tu dulu.
nnt mende tu transfer kat daun lah.
AHAHAHA

eyes143.. said...

cara yg bgos sludup kua.. lau tak, tapasal2 kena ganti.. huhu

-li.zue- said...

haaaa. ganti!!
tu yg eden paling lemah sebenarnya. HAHA

tapi kali ni. demonstrator kat lab tu taw dah pasal mende tu pecah.
naseb bek xsuruh bayar je! ngeee.

jane said...

pnjg giler entry kau
berpinar mata aku baca ko tau
hahaha

p/s : cter tu ko leh cari kat utube
free of charge lagi

kehkehkeh

-li.zue- said...

alaa jane.
aku saje je nk wat entry yg ada package 2 in 1.

sambil membaca...sambil check kesihatan mata.

berpinar?? haa.ko kena jumpe pawang tu. haha

youtube?? oraitt!

Jard The Great said...

belikan bateri utk jam yg mati tu.. ehehe.. spy takde org lagi yg tertipu

-li.zue- said...

AHAHAHA

gud idea jard!

tapi.kalo biarkan je macam tu..
cam best je!
barulah mencabar.ngeeee.

tengoklah nanti.kot ada rezeki lebih.
wa belikanlah eyh.hehe

.panda.boncet. said...

x senonoh kaw nyah
ad ke nak sukat gula pkai measuring cylinder
yg da rosak lak tu
ptot kaw suruh je bibik buat.
adeyy
heee.bru skali g awal maw bangge. pe ni leha?????

-li.zue- said...

sebab mak xnak membazir lah nyah..

"hoi.duit tu.jgn membazir!"

masihkah kau ingat ayat puitis dan romantis itu?? HAHAHA

bibik tu asek tido je semenjak dua menjak ni. -_-"

yang sekali tu lah kena bangga! ngee.

Dak Wan said...

Enjoy kan zaman study2 nie? Teman terasa macam nak study balik je. Hehehe

oranglidi said...

ish2.. banyak benda pelik2 lu buat..

-li.zue- said...

dak wan..
best2!! hehe

alaa.mehlah study balek.
zaman study kan xde akhirnya!! hoho


lidi.

ceyt.itulah namanya kitaran alam.
AHAHAHA

*tapi.aku rasa takdelah pelik sgt macam perkara luar tabie kan. =p

Afifah Kamarudin said...

vongekk.......xkan nak heboh satu kg ak de blog!bru sehari ak ter miss nk ckp ngn ko...
nt ak gtau ngn abg lab..codo!!!abg lab mgkuk uh penah mintak no fon ak pastu gelak2 cipan!!!bangang!!

-li.zue- said...

HAHAHAHAHAHAA


padan muka kao. ngeh3x

argh.satu hari pun amat bermakna!
satu kampung?? haa.naseb bek ko ingatkan.xpe, nanti ak inform tok penghulu je senang.

abang tu.misteri.. gagal difahami! -_-"

Frodo Baggins said...

>>___<<

penyeludup bersiri ...

as student yg cemerlang, silalah sedekahkan battery cap kucen kat jam lab yg malang itu. merintih beliau ..

aggagagaggaga

cylinder tu cantix gak letak sekuntum rose putih. hikhik

-li.zue- said...

termasuk kau inche frodo..

dah dua orang request suruh bagi battery. AHAHAHA

takmolah, aku nak letak bunga matahari.
kot lah nanti boleh makan kuaci tiap pagi. hikhikhik

Sign by Danasoft - Get Your Sign