MENULIS UNTUK KEPUASAN DIRI, TAPI KADANGKALA HIDUP TERASA LEBIH INDAH BILA DAPAT MEMBAHAGIAKAN YANG LAIN.

Wednesday, January 27, 2010

cerita basi,bangunpagi,takgosokgigi,joinexplorace,dpthandphonefree!

in da name of Allah, da most gracious and da most merciful.

ini cerita basi.agak-agak dah berkulat lepas 3 hari,baru wa sempat update.hoho

3 hari lepas, wa sahut seruan kerajaan.amalkan gaya hidup sihat.

EKSPLORASI KEMBARA DI PAGI HARI

syarat-syarat pertandingan.
1.peserta perlulah berpasangan yg terdiri daripada sesama jantina.
2.tiada yuran pertandingan dikenakan.
3.hanya peserta yang mempunyai kuliah 15 minit selepas pertandingan dijalankan sahaja yang LAYAK menyertai.
4.sepanjang pertandingan dijalankan, peserta hanya dibenarkan menggunakan T-Square yg dibekalkan penganjur,dan sama sekali tidak dibenarkan merembat sebarang apparatus dan material yang lain.
5.pertandingan akan dijalankan sebaik sahaja peserta bangun daripada tidur.


Lokasi pertandingan :


peserta dikehendaki mencari handphone di celah tepi katil sendiri.diingatkan, celah katil..bukan celah gigi.

DANGER : RUANG TEPI KATIL TERSEBUT HANYALAH SELEBAR 1.5 CM.
*pesakit jantung dan wanita mengandung tidak digalakkan menyertai*


************************************************

JAM 0830 - waktu Malaysia.

malam itu,wa tidur berjemaah bersama wan. *kening2. jadi, kami terjaga daripada tidur juga secara berjemaah. *barangkali kerana ketukan bertalu2 dengan penuh bergaya oleh jimah. wa tak berapa ingat, nama pun ceritera basi. jim, ko boleh berlakon cerita puaka pintu bergegar lah.hehe apa-apa pun.terima kasih jim!

pagi ini, kitorang ada kelas Chemistry pertama untuk sem 2 pukul 9.

bangun-bangun jaa, dengan muka tak ubah macam Mayang Mengurai, tangan wa meraba-raba mencari talifon tangan.

"erk.alamak wan.aku rasa telefon aku jatuh tepi katil lah.tolong aku cari, boleh? "

jadi.kami pun sepakat membawa berkat.dan tanpa ada rasa garu-garu, membuat keputusan untuk menyertai ekplorace di pagi hari.amek kau, terus mata jadi segar u!

"wan.tolak lagi..lagi sikit..aku nampak dah tu."

"zue.ko tunggu sana.tunggu kat tepi tu."

setelah beberapa kali cubaan.dengan bantuan T-square kesayangan..serta semangat berpasukan. jeng.jeng.jeng..


kitorang dapat lah hadiah utama.


beserta hadiah iringan.
*licin habis semua sampah-sampah..kertas kat tepi katil si wan tu.ahaha

terima kasih sebab jadi partner aku wan! =]


************************************************

JAM 0845 - masih lagi waktu Malaysia.

owh.jimah datang lagi...senyuman menawan.. sukar untuk aku terus melupakan..

owh.jimah datang lagi..rasa kehangatan..debaran asmara ku tidak tertahan.. lalalala~

*DINA-cinta datang lagi*


"eyh.korang tak siap lagi ke? dah pukul 8.45 ni weyy."

"hehe.kitorang baru lepas exercise.macam biasalah.pukul 10 kitorang datang."


************************************************

JAM 0930 - tetap waktu Malaysia.

wa basuh baju sambil nyanyi lagu Separuh Jiwaku Pergi - Anang.
dedikasi khas untuk lecturer Chemistry wa.
*separuh jiwaku pergi kelas mu hari ini.*

tiba-tiba..

"zue.tak ada kelas ke hari ini..?"

sambil senyum lebar iras-iras Maya Karin, wa jawab..

"eyh.ada.pukul 9."

sahabat wa pusing 360 darjah. "haa..?"

"alaa.nanti aku pergilah.hehe"

ceyt.buat-buat terkejut pulak dia.bukannya wa cerita hikayat Ju-On pun.ada part surpise2. xD


************************************************
alkisah minggu ini,

-niat di hati nak avoid dia,tapi kenapa susah sangat haa -_-"-
-tiap kali hari selasa dan sabtu..bila ada kelas art dan basic design..jerawat wa akan bertambah-
-bukan semua benda boleh gurau beb, wa juga berperasaan walaupun kuat perasan.haha-

*fb wa dah 4 hari deactivated.suka2.*
.senyum lebar sambil buat tarian jagung.owh..wa dah tawar hati dengan fb.
.wa dah buat keputusan.kembali berblogging secara berkala.ho yeah!.

.lega+seronok dapat main basketball vs spontan vs karok sumbang mambang dgn korg malam tadi.lepas ni, kita meronggeng dengan twister buatan tu pula okay, ladies nite! yo!.

-Sekiranya derita merinduimu itu sebenarnya bahagia..Aku pilih derita..-
derita merindu-ahli fiqir.i loike!

19 comments:

eyes143.. said...

masa stdy dulu slalu gak wt xtvt neh..
hahaha

-li.zue- said...

laaa anin.
buat masa study dulu je ke?
awat xteruskan sampai la ni?
ngeh3x

Frodo Baggins said...

>>___<<


Amalkan lah slu
agaggagagaggaga
FB X BEST!!!
keh3x

-li.zue- said...

weeee.baek frodo!

pasni,wa try wat lagi.
ahahaha

yeah.sokongan padu 18 tan.
fb xbest!! =D

oranglidi said...

cis. lu tidur sekatil ka? heheehe


nak lempar henset celah katil gak a malam ni.

-li.zue- said...

heh.mestilah sekatil..
wa bukan gergasi*sebutnya gigilasi
sampai nak kena tido guna dua atau tiga katil.
kehkehkehh


lepas lu dah lempar, jgn lupa roger wa..
inform lu menang apa esok pagi.ahaha

oranglidi said...

ish3.. tidur sekatil.. heheheheheheheh.. ok2, wa roger lu esok.

-li.zue- said...

heheheheheheheheh

awat duk sengih2 sampai meleleh ayer liur ni lidi oi??
lencun blog aku.ahahahahahaa

baek.wa tunggu! xD

enuLwanie said...

awak duk semarak gak ke?
dekat sesangat la tu..

terima kasih sbb follow sy..

-li.zue- said...

hoho

aah.yup2.
jalan semarak...
wuuu.kenangan terindah~

dekat?? yadda2. =]

takdehal sis.

enuLwanie said...

student utm ke?

-li.zue- said...

eyh tak.
rumah je kat situ.hehe

kita study kat um.

enuLwanie said...

ooo...ada ms boleh la dtg mkn2 kat depan kolej saya.
hihihihi

-li.zue- said...

utm??

yeah.wink2.

agak2 bley kena belanja tak..? keh33x

okayy.iA.kalo diizinkanNya. =]

seKut taWar said...

wa penah deaxtivate fb 2 bln...tp time sblom exam hingga cuti la...hehe

skrg xtive balik..kena penangan fb huhu

-li.zue- said...

yeah?? 2 bulan?

tapi sikalang wa dah abes exam.
tak tahu nak wat apa.
currently dlm progress untuk biasekan idop tanpa fb! HAHA

penangan fb masyuk~ =p

oranglidi said...

pagi tadi wa dah try. hancur habis henset. skang sapa susah? lu jugaakk...

ganti cepat!

Frodo Baggins said...

LIDI, tanam jer jenazah tu ...

>>___<<

-li.zue- said...

lidi..

lu lempar salah teknik lah.
wa..lempar guna teknik goyang inul.

cuba lu try lempar lagi skali esok.
kotlah..lempar enset..klua bmw 7 series! =]

*psstt.wa tgh bz dgn assignment buat sculpture ni.kalo wa replace hp lu dgn sculpture hp yg besar 3 kali ganda..maw? HEHE

frodo.
owhhhh.i loike~
frodo maw tlg korek lubang?
wa support kain kapan. hikhik =P

Sign by Danasoft - Get Your Sign