MENULIS UNTUK KEPUASAN DIRI, TAPI KADANGKALA HIDUP TERASA LEBIH INDAH BILA DAPAT MEMBAHAGIAKAN YANG LAIN.

Sunday, January 24, 2010

ini bukan kisah gua.

in da name of Allah da most gracious and da most merciful

hari ini dalam sejarah, wa nak buat entry penghargaan. khas untuk fb.




terima kasih sebab kasi wa tambah ramai kawan.
erk.case.. di fb bersembang macam nak gila, tapi di dunia realiti buat-buat lupa tidak berkecuali.haha juga tidak dilupakan, kawan -kawan bertekak-tekak manja..bertendang-tendang mesra.. berkarate-karate sayang di fb, walau hakikatnya kita tak pernah bertentang mata.heh, kalau yang memang kat dalam fb jumpa, kat luar fb lepak sepanjang masa..tu lagilah macam-macam cerita.

terima kasih sebab bagi wa peluang untuk berada di puncak.
sukar digambarkan dengan kata-kata apabila nama anda sentiasa berada dalam list top 3, top follower rakan-rakan fb anda. cam bangang je aku rasa. -_-"

terima kasih sebab bagi wa peluang untuk banyak study mukabuku.
sebelum tido, fb. balik kelas, fb. rajin bebenor. tak pernah berhenti study.tapi, duk takat muka buku jelaa, tak pernah sampai kulit belakang buku.

terima kasih sebab bagi wa peluang untuk menghadapi kerenah manusia yang suka main aci redah ikut kepala otak sendiri.
wa baru tukar nama profile fb, dah pandai-pandai kata wa minat someone. kepala otak wa waras lagi lah.tak apa, wa dah tak marah pasal ini. lain kali, kalau ada apa-apa kemusykilan, sila rujuk kaunter pertanyaan.kita date, buat interview, kasi kening bertemu kening.okayy ni, wa nak kasi keluar statement.record jangan tak record.

apsal puteri hang li zue? sebab wa suka watak puteri hang li jo dalam 5 tahun lima bulan - hlovate.

terima kasih juga sebab bagi wa chance travel around the world.
part yang ini paling best.wa dah tak menyesal tak pergi studyoversea, sebab guna fb pun boleh.ahahaha wa sampai boleh angkat kaki pergi jenguk member kat US ..mesir.. namibia..kutub utara...amazon..

terima kasih sebab, kerna lu fb.. wa dapat banyak award.
walaupun tak ada majlis anugerah cemerlang, tapi.agak-agak banyak jugaklah award wa dapat sepanjang 2009.pencapaian terhebat sepanjang zaman! award tokeyy fb.award fb-ing 25/7.award puteri fb.award peng"comment" berkaliber.
*
heyy.nak buat macam mana.dah memang aku extraverted person.hehe kalau nak tahu lu, extraverted atau introverted.sila buat personality quiz. =]

terima kasih juga sebab jadi drug gua.
fb is kinda treatment for me.kalau rasa macam jiwa kusut.berjalan tapi macam terawang-awang.pergilah jelaa bukak fb.gerenti sembuh cepat.baca comment lawak-lawak pendidikan mereka.boleh putus urat-urat gelak aku.tapi, jangan nak bantai bukak fb ja.. kasi refer kat Dia dulu sebelum tu.sebab, hanya dengan mengingati Allah.hati akan menjadi tenang.

terima kasih sebab ajar wa skill nak berkomunikasi.
ingat senang ke nak communicate kat fb? dahlah tak nampak expression muka.senang-senang je boleh kena kelentong.begitu mencabar tahap petala kelapan.

terima kasih juga sebab up kan status wa jadi stalker tak berbayar.
cakap ja nak tahu pasal apa.semua benda wa boleh jumpa kat fb.so, tak payah nak hipokrit dengan wa.


okayy.tuntasnya, wa nak cakap terima kasih tak terkira.banyak sungguh kenangan pahit manis antara kita.lu memang main peranan sebagai laman web sosial.setelah hampir satu tahun setengah kita bersama, kita break up kejap ye sayang.wa tahu, jodoh kita masih kuat.nanti lepas dua..atau tiga hari.lepas wa dah stabil, kita couple balik eyh!
*kalau dah nama internet addicted tu.
.. -__-"

wa tahu.
-tanpa lu, wa tak boleh dapat lecture notes.nanti macam mana wa nak ponteng lecture lagi.
-
tanpa lu, wa tak boleh tahu pasal perkembangan class miss anum.nak kena bawak drawing board ke tak..class nak buat kat mana.apa progress project rakan-rakan wa.
-
tanpa lu, wa akan jarang giggle tengah2 malam macam badut sarkas tengok rakaman show sendiri.membaca comment2 rakan-rakan wa yang jarang guna ammeltz yoko-yoko, sebab tu lah sepanjang masa asyik sengal memanjang.

terima kasih Mark Zuckerberg!
-codo.ucap terima kasih kat yahudi yang dah cipta benda yang dah banyak kasi umat Islam lalai.


AMARAN : FB MEMBAHAYAKAN KESIHATAN.
-away from facebook,muhasabah diri-
the ugly truth told by our ancestor is really undeniable. "toksah nak gembira-gembira sangat.nanti ada yang menangis" sapa suruh have fun secara overdose kat fb.akhirnya,jadilah camni. T-T
i know this is the right time to get away from fb for a while.
tak suka baca benda yang tak sepatutnya aku baca.

*yang ni.wa sorang je yang paham*

nota kaki
: gunakanlah fb hanya untuk perkara-perkara berfaedah.erk.yang pasal profile name puteri tu, kalau dah jumpa jodoh nanti barulah wa kasi tuka nama betul kot.sebab, masa tu wa dah jadi puteri untuk husband wa jaa. HAHAHA

entry kali ini juga bernada sarcastic.background music : down - Jay Sean/ Lil Wayne

15 comments:

farzanaf said...

tuntasnya.
wahaa.xleh ayat krgn lg?haha

hafizmohamad said...

haha.aku nak tau jgak!:_

-li.zue- said...

laki bini ni kalo nak comment..
nak together aja..
haha

farz.sbb rindu nk wat essay bm!
asek wat essay eng je kt sni.
ahahaa


beego.maw taw apa?
satu hari nnt barangkali kau akan tahu. =p

Firas said...

sumwut scary..

-li.zue- said...

firas..
scary?? yaa.it could be.
hoho

Koyuki said...

orait apa boleh pegi oversea sambil duduk2 kat kerusi
(^_^)

desperate ruumate said...

agaklah. mengerikan woh fesbuk neh. adoi. bgn pg fb, bgn ptg fb.
haha.

codo. lalai bai aku.
haha.

tita

-li.zue- said...

koyuki.

ahahaa.duduk?? biase2 je tu.
pena tgk org travel da world sambil meniarap??
try r kalo berani. =p

yup.bukan takat smbil duduk2..
bayar pun free!

tita.
btol3.aku rasa pasni kita bley produce muvi baru.
kisah fesbuk berdarah.
HEHE

Jard The Great said...

ahaha.. ku pon ketagih fesbuk..

seKut taWar said...

waah..pepel leyh wat geng ah...haha

-li.zue- said...

tp jard.
ak ni ketagih tahap dah boley masuk sepital..wad icu! ahaha

sekut.
ngeh3x =p

Frodo Baggins said...

sekut ske pepel!!!
hye sekut ... bye


>>____<<


FB leh wat mata rabun & migrain. harap maklong

-li.zue- said...

since when frodo tuka kerjaya jd tok nujum belalang mentadak mentadu...?
ahahaa

sekut xckp pun die suka pepel. xD

fb juga bley wat mental terjejas.
mak su aku cakap.hoho

seKut taWar said...

wa suke pepel lah...
[frodo jeles wa dot geng ngan li.zue]

bye frodo bagasi=.=

-li.zue- said...

frodo bagasi??

*gelak guling2..
tercabut rahang aku jap. ahahahahahhaa

Sign by Danasoft - Get Your Sign