MENULIS UNTUK KEPUASAN DIRI, TAPI KADANGKALA HIDUP TERASA LEBIH INDAH BILA DAPAT MEMBAHAGIAKAN YANG LAIN.

Monday, April 27, 2009

UFO...?? tag inche azam!







abah tiba-tiba ja lari dari beranda belakang..

buka pintu depan..
"isy, apa benda yg terbang tadi tu?"

argh.. sudah.. apa pulak menda terbang-terbang ni..

otakku berfungsi~
terbang?? mesti warna putih.. alamak!!


aku pun ikut keluar..
"Ya Allah.. apa benda tu?"
biar betul apa aku nampak ni..

owh.. ayat keramat tu.. terpacul gak..

kat mulut2 jiran-jiran yg lain..

yakni.. merangkumi 40 buah rumah di keliling~











aku jadi jakun jap masa tu.. tak sempat nak ambil gambar! so.. aku sketch jaa.. maaflah~ dah lama aku tinggalkan segala krayon.. dan adik beradiknya.. fakta kes:buruk aku lukis!



mak : "kenapa?"

anaknya: "entah.. apa entah terbang..terbang.."
mulut aku tiba-tiba cam tak rajin lak nak jawab..
UFO mak!!! cam lawak je bunyinya~

MyEm0.Com

tapi.. bila tengok2 balik..
ceyy.. homo sapiens mana entah..

ambil kesempatan di kala
seluruh kawasan
Pulapol & kawasan yg sewaktu
dengannya
bergelap-gelita.. BLACKOUT!!

tetiba perasan cam ada
makhluk bergerak2
kat bawah pokok.. tepi padang...
cam control sesuatu
laaaaa.... kapal terbang rupanya!!

siap berlegar2 lagi banyak kali depan rumah...
SERIOUS!! cam kembar ufo...

aiseyy.. kalau aku kena heart attack..
boleh fly masa tu jugak!

tapi cam best jaa mainan dia tu..

MANTAP kalau boleh bawak balik kampung..
alamatnya~ berkoyan2lah accident
kat jambatan
depan rumah nenek aku nanti..
confirm.. meriah! tak boleh bayang....


pemilik UFO palsu tu pun satu..
cubalah kau kasi control bawak menda tu..
pergi area KLCC dengan KL Tower ke..
baru gempak sikit..
hahaaa~
ada gaklah benda bermanfaat..
untuk aku tonton.. blackout??
tak boleh buat apa-apa..


tapikan.. sempat gaklah..
aku khatamkan..
Organisasi Rahsia Sekolah~

berbekalkan.... torchlight~ hehe











haiyaa~ baru gelap camni..

dah panaslah..itulah...inilah...

dekat rumah baru..
7 kaki panjang X 3 kaki lebar

nanti macammana ek??
Masya Allah~

tag inche azam: tq2!



Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?.
hitam putih kehidupan.. saja2.. kasi konon2 bersastera~ poyo je zue..

2) Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?
lilolurve-myblog.blogspot.com entah~ sebab selalu guna nickname lilolurve tu!

3) Apakah method penulisan dalam blog anda?
method?? Analizing.. interpreting.. predicting.. alahai.. free writing..

4) Pernah terasa nak hapuskan blog anda?
macam pernah!! Sebab dekat blog yg ni.. TAK BOLEH cerita semua benda..

5) Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang TAG anda ini?
blog azam?? Hancuss.. gurau je!! Blog dia simple but nice! Aku suka template tu.. byk skull..

1. Pernahkah anda ditipu(ditikam dari belakang) oleh sahabat baik anda??
langsung tidak~ mereka tiada swiss army knife!

2. Give 5 person yang akan membuat anda menangis.
siapa2 sahaja yg melakukan adegan pertemuan keluarga.. e.g: mak dan anak.. bapa dan anak.. nenek dan cucu

3. Cinta adalah:
satu ANUGERAH

4. Kalau anda terjumpa duit RM 5,000 apa akan anda lakukan??
check apa yg ada kat duit tu.. kot2 ada nota yg berbunyi~ WAHAI CIK ZULAIHA..AMBILLAH PEMBERIAN TIDAK SEBERAPA INI!! Haiyaa.. main-main jaa.. bagi kat abah!! Sebab.. abah kan POLIS~

5. Kalau anda diberikan pilihan siapa artis yang anda ingin ketemu??
heheeee~ adalah….

6. .Berikan 2 perkara tentang si pemberi original tag ini.
beliau makhluk yg bergerak2..

Ada mata.. hidung.. telinga.. mulut..

~main2 sahaja…

1.nama beliau ZULAZAM

2.beliau merupakan kaum adam.. lelaki sejati.. kan azam kan? hehe

3.tagging machine... gurau jaa!

14 comments:

-syahirazmi- said...

wahaha..gempak aje UFO tuh!

terpedaya seketika.

bile mse tukar nme blog nih?
nice2..

~cik zue~ said...

~syera...

aku yg nampak depan mata ni..
lagiler terpedaya!!
kah3..

bile tukar..
baru jaa.. hehe
tq2!!

nadiahfatihah said...

haha..aku pon agak tpedaya..
haha.wey komik tu kan kwn aku beli..
hikhik..bes x?

syara said...

Pernah terasa nak hapuskan blog anda?
macam pernah!! Sebab dekat blog yg ni.. TAK BOLEH cerita semua benda..


ko de blog len ke dear?ade ke?
hahahaaahaa

(ngah mereng neh)
jawab!

~cik zue~ said...

~nadya...

not bad.. boleh kasi aku gelak..
sengih cam kerang busuk~
gagaaa~

~cik zue~ said...

~my dear syara..

guess~guess~guess~guess~

abaikan... hakhakhak....

mynmeisazm :) said...

haha..
yer!
aku laki sjati!

.:namakusab.: said...

haha..
azam da kembang kuncup..
cukup2la..
haha..

zue..
aku pk ko dah cipta rekod dah.
bly tengok UFO.
sekali kapal terbang.
hampeh.
haha..

~cik zue~ said...

~azam..
kira aku tak menipulah kan..
kah3

~cik zue~ said...

~sab
azam mmg sedia kembang dh tue...
heheee... main2 jaa!
karanag xpasal2 pak cik tue tak maw tlg aku dah..

sab ku syyggg~
bkn aku yg hampeh..
yg hampeh tue..
pemilik kapal terbang tuelah..
hahaa~

husna said...

loh..
aku dah caye zue~
engtkan ufo tol..
bakpe terbang low??
xphm lak..
tapi an ak pnah tgk 3 kapal terbang pening..
terbang low pastuh men pusing2..

lama ko xmenulis~

sajeedhani. said...

haha.
ingatkna ufo betol.
sengal gilee.
haha

~cik zue~ said...

~husna..
btol ke tue kapal terbang???
hahaa.. provoke2..

~cik zue~ said...

~jeed
secara jujurnya..
ko mmg terpedayalah kan???
kahkahkah

Sign by Danasoft - Get Your Sign