MENULIS UNTUK KEPUASAN DIRI, TAPI KADANGKALA HIDUP TERASA LEBIH INDAH BILA DAPAT MEMBAHAGIAKAN YANG LAIN.

Wednesday, July 20, 2011

yang cabut nyawa itu Izrail


in da name of Allah da most gracious and da most merciful

pic ini untuk entry Wordless Wednesday. untuk Wednesday yang akan berakhir lagi dua minit ketika aku merapu dengan entry ini. kehkeh


N.Y.A.W.A
serius aku tak faham.
apa yang kau mahu dengan nyawanya?
mahu buat koleksi seperti dragon ball yang ada tujuh biji kesemuanya?
duhhh. tuhan juga sudah beri kau nyawa. dia bukan ada apa-apa. bukan ada harta yang boleh kau bawa pulang bahagikan sesama keluarga.
mati dalam masa 6-8 bulan? kau bahagia. dia derita. adil bukan?
ahh kau bukan siapa-siapa untuk menghukum dan tentukan hidup mati manusia.
mungkin kau lupa hakikat itu bukan?
manusia = insan, asalnya an-nisyan, pelupa.

dan kau pula. bukannya kau tak tahu. bukannya kau tak ingat.
sudah jutaan yang memberi nasihat. bukannya kami suruh kau bertapa di gunung daik bercabang tiga.
"dik, ingat pada Tuhan, rezeki tu bila-bila je Allah boleh tarik"
"nak, solat lima waktu jangan tinggal"
cuma buat apa yang disuruh, tinggal apa yang dilarang.
nahhh, sekarang.lihat.apa yang sudah jadi kan?

sedih.tapi.ampun. kami tidak mampu pulang. :'3
hanya mampu mendoakan dari jauh.

tidak perlu aku bilang.
aku sayangkan kau.kami sayangkan kau.semua orang sayangkan kau.

"kawan baik pun tak boleh percaya sekarang ni."
sudah pernah terkena sekali. mungkin boleh ambil langkah berjaga-jaga lain kali.
tapi bukan semua kawan baik macam itu kan? :)

"O Allah! Send blessings on our leader Muhammad,
the medicine of hearts and their cure, the health of bodies and their healing, the light of eyes and their illumination, and upon his family, companions, and send peace."
translation of Selawat Syifa


dah tengok Ketika Cinta Bertasbih versi Ramadhan kat channel 141 pukul 10 malam sementara free?
mula-mula aku teruja.masuk episode ke-2 rasa macam nak hempuk tv dengan bantal.hempuk dengan kerusi karang, nak kena bayar ganti rugi.
karuutttttt habisan.banyak unsur tak logic.dah rasa macam tengok drama indon yang lain.tipikal.

"cerita ni memperbodohkan kita tahu tak?" kata abah.




4 comments:

fz said...

salam lizue,lama sangat2 dah aku xjejak sini =.="
terjumpa tadi time jejalan kat blog o.lidi..ternmpak komen ko,maaf sgt2 dah lama xtego2,kat fb pun jrg tego,blog pun ni baru masuk lepas ntah berapa lama xjejak.teruk betul dpt kwn mcm aku nih..isk

*sori komen xde kaitan ngan entry


faizalzol
(sekut tawar XD)

-li.zue- said...

salam sekuuutttttttttt!

pehh.lama gila.gila.gila xdgr cerita ko weyh.nk dkt setaon lebih kot.kehkeh mmg mcm BISKUT! kejap ada kejap takde ;p

its okay bro.paham je.msg2 dh beso panjang.ada real life yg lg busy. aku cari fb ko aritu. tp xjumpa. cari kt fs pun taraa. >.<

hope dat ure doing fine kt luar tu :)
jomlah blogging balik weyh.cam lelidi!

nway.no worries.mana ada rules kata kena comment benda yg ada kena mengena dgn entry. haha

DuniakuAbstrak said...

nyawa?

kawan baik nak nyawa?

kawan baik pedajal?

serius blurr..tolong lempang aku sikit bagi sedar dan faham..

-li.zue- said...

haa ayull.

yelaa tu.ko pijak kerak planet bumi ni.tu reality :)








apa ni.lempang2 takmolah.free kick or side kick? okay,jgn mntak penalty -.-' hahah

Sign by Danasoft - Get Your Sign