MENULIS UNTUK KEPUASAN DIRI, TAPI KADANGKALA HIDUP TERASA LEBIH INDAH BILA DAPAT MEMBAHAGIAKAN YANG LAIN.

Friday, June 17, 2011

terjajar pada satu barisan yang sama.



in da name of Allah da most gracious and da most merciful


malam semalam gerhana bulan kan?

alhamdulillah. untung siapa yang dapat tengok. :)

tak dapat tengok.
padahal masa bulan dah nak start bergerhana tu, gua berjaga lagi.
tinggal sorang - sorang, tak berani keluar rumah.

haih. kalau dah berlaki, ada orang yang boleh teman.
dah lama gua ajak husband gua pergi putrajaya,
tengok gerhana bulan. solat gerhana kat masjid besi. sweet tak? kehkehkeh.


nah, amek ni. untuk siapa-siapa yang tak dapat tengok jugak,


yang ni versi yang lebih menyayat hati.



ada yang tak tahu apa tu gerhana bulan?

nah. amek ni pulak. klik .boleh buat bahan nak gaduh dengan adik.abang.kakak. ;p


Rasulullah saw. bersabda : Sesungguhnya matahari dan bulan merupakan dua tanda daripada tanda-tanda (kebesaran) Allah tidak berlaku gerhana pada kedua-duanya kerana kematiaan seseorang dan tidak pula kerana kelahirannya. Maka apabila kamu melihat perkara itu maka sembahyanglah dan berdoalah sehingga kembali terang (hilang gerhana) apa dengan kamu.
Sahih Muslim

pagi kelmarin dapat merasa gegaran gempa bumi for da second time. kerusi bergoyang kuat. ingatkan ada hantu main goyang-goyang kerusi siang hari, sebab gua sorang je dalam rumah yang dapat rasa.
teruk betul bunyinya. =.='
kalau kita kat malaysia baru rasa gempa sikit ni pun rasa macam nak cabut lari, diorang yang dekat Indonesia and Japan tu rasa apa pulak?


6 comments:

oranglidi said...

hbat btul kjadian alam cptaan Dia.

-li.zue- said...

tiada tandingan.
Maha Kuasa :)

hazirah said...

aku tengok. aku tengok!

dr awal sampai habis. eksaited pulak.

rumah kat mesir semua ade balcony, jadi boleh tengok dari sini je. tapi kalau ade husband tengok sekali lagi menarik. ha ha ha

DuniakuAbstrak said...

tak smpat nak nengok

mimie saie nie said...

mimie x dpt tgk sbb mendung cian kan da bjaga sampai tgh mlm x dpt tgk kta nie :(

-li.zue- said...

ziera.

haih.saja buat dengki!

betul kan. when we're looking at it wif org tersayang, it makes different feels. hehe

ayul.

dun worry. kita geng.

mimie.

hailoh. takdak rezeki. try next time. ;p

Sign by Danasoft - Get Your Sign