MENULIS UNTUK KEPUASAN DIRI, TAPI KADANGKALA HIDUP TERASA LEBIH INDAH BILA DAPAT MEMBAHAGIAKAN YANG LAIN.

Tuesday, June 21, 2011

something feels so wrong.


*a bit personal and craps. tak kecik hati pun kalau korang cepat-cepat klik pangkah kat corner belah kanan tu. belum terlambat untuk take those action. :)

in da name of Allah da most gracious and da most merciful.

pernah tak korang rasa like nak undur balik masa coz u just realize yang banyak sangat mistakes korang dah buat.

korang ada kawan-kawan yang baik, tapi korang tak treat them the best that u could give them.

korang dulu pernah rumate dengan sorang yang sangat baik, tapi korang tak jadi rumate yang baik dekat dia. and now korang dah takde chance nak tebus balik, nak jadi rumate balik, sebab dia bukan lagi sama u dengan korang, tapi kat cyberjaya. :')

korang pernah dpt visit from ur bbf, siap overnight dekat bilik korang, tapi korang time tu busy sangat dengan program korang, tak sempat nak entertain langsung pun. tak sempat nak buat pillow talk. even u didn't gave her such a very nice farewell masa dia nak balik tinggalkan korg tu. and now, korang regret. tapi kinda macam tak guna jugaklah. sebab dia dah pun ada kat sydney. and u have to wait for a few years sebelum dapat jumpa dia balik :')

korang ada bbf yang kalau otak korang kena cabut and ganti dengan otak dia pun takdehal coz nothing's gonna change, *erm maybe increase ur brain IQ level*, and korang jarang betul, call her, tanya khabar and asking whether she's doing well in kuantan and boleh cope ke tak dengan environment kat sana, dengan study, dengan kawan-kawan. haih. dahlah jauh. :')

sama jugak bila ada kawan korang follow and decide utk bermalam kat bilik korang after having a midnite movie at midvalley, and korang told them yg korang dah ada janji dgn orang lain utk tido bilik kawan korang tu, but wouldn't mind if kawan korang tu nak tido bilik korang, buat macam bilik sendiri. huh. nasib baik time tu, kinda back to reality, korang ikut jugak kawan korang balik bilik sendiri sebab rasa tak sedap hati buat kawan sendiri + guest macam tu. but still. menyesal.

another case. kawan korang buat surprise. he went for holidays at italy if im not mistaken. he did snap some pics of ur bracelet, that u gave him before he fly to uk untuk sambung study sana. but u took a few months untuk take a look at those pictures and telling him that u appreciate it. bukan korang tak appreciate dari awal, but u guys are too busy dengan benda-benda lain yang korang buat dalam life korang tu. heh. padahal hari-hari korang bukak je fb tu. then lepas tu korang regret lagi.

next. korang are having a discussion bout sumthing yang perlukan response dari korang, sebab korang boleh kata leader untuk benda tu. and sebab korang dah terlampau penat. tak suka last minute change. korang just biarkan ur emotions amek alih peranan otak korang untuk berfikir secara logic. korang buat muka sardin habis and biarkan discussion tu macam tu je sebab tak nak amek port langsung. and now korang regret sebab rasa benda tu tak matang langsung.

see. betapa tak baiknya aku. atau lebih tepat. im j***.
tu baru sikit nak cerita. banyak lagi kot. yang aku realize and tak realize. belum reveal lagi mistakes yang korang dah buat dengan family and other peoples kat keliling korang. and i dun think that i have to do so, reveal everything kan?
enough untuk tahu yang benda-benda tu semua bukan benda yang baik.

and if u guys ada sindrom macam ni, means, korang terlalu amek mudah untuk semua benda yang jadi dalam hidup korang.

something needs to change.

guys. thnx for being around me. and for being my friends.
thnx untuk korang punya support tak kesahlah korang ada kat ceruk mana pun kat dunia ni.

one word that i hope will makes everything better.

sorry.


erm.ignore the cross.

guys.maybe sometimes, we're doing benda yang kita suka tu, terlebih sangat, sampai kadang-kadang kita tak ada masa untuk benda lain yang lebih penting dalam hidup kita.sampai kita lupa the existence of those people yang Allah datangkan dalam hidup kita, untuk buatkan hidup kita lebih sempurna. jangan sampai dah hilang, baru nak menyesal.
random thoughts.

7 comments:

oranglidi said...

hm, payah gak tersepit antara dua benda macamnih.. aku pun penah gak tapi ntah, takda solusi. hehe. seb bek member ak jenis memahami.

-li.zue- said...

agree.
byk lagi factor yang boleh sebabkan benda-benda camni jadi.

but this time, i'll rather say,

my bad~

live well or live hell. we choose.

thnx lelidi X)

oranglidi said...

welcome2.

live well or live hell. cam sdap gak ayat tu. hehe

-li.zue- said...

hahaa

quoted from Hlovate.

try baca, best :)

http://hlovaterror.blogdrive.com/

dun worry. cerita dia not kinda mushy2 love story. sesuai utk semua golongan. org tua. org muda. org lidi. kehkeh

Wan Farhan said...

Never take things for granted, ye dak? Huhu.

fadh ^_^ said...

ct da gile Hlovate.
udah2 le tu.
bawak2 la bukak buku resepi.
dok umah lame.
masak2 pon sodap.
ngeh3

-li.zue- said...

paan.

there u go. fullmarks!
bonus mark if ko mention sekali word, selfish.

bijak.minum dumex ke kecik-kecik dulu? haha

tut.

ohoi.aku baru je lepas study camno nak masak lasagna taw.

http://www.myresipi.com/top/detail/192

amek ni! hahahaha

Sign by Danasoft - Get Your Sign