MENULIS UNTUK KEPUASAN DIRI, TAPI KADANGKALA HIDUP TERASA LEBIH INDAH BILA DAPAT MEMBAHAGIAKAN YANG LAIN.

Tuesday, November 30, 2010

masa kecik-kecik dulu kan...



AMARAN : Entry kali ni, lelaki dinasihatkan untuk terus klik kotak merah kat sudut sebelah kanan sebab aku tahu korang akan buhsan baca entry ditulis oleh perempuan beremosi tinggi macam ni.haha.*okay.ini serius.jangan buat main-main.





From left : Hantu, aku, lanun. *lanun fake giler kan? tak pandai tiru aku nangis! haha.
p/s. farell.gamba dengan ko semua ada dalam hp lama akulah wei.erk.hp tu.kat rumah.


Dear Farell + Lanun,



hmmm.musim-musim mengawan exam macam ni, tiba-tiba aku noticed banyak benda pasal diri sendiri.cess.stalk diri sendiri.tak malu!

aku rasa, dua tahun berlalu, banyak benda yang tak berubah.
esok exam.i mean, final exam, subject law.tapi.entahlah.aku still macam dulu.mesti ketinggalan.orang lain dah nak khatam.aku baru nak bermula.senang cerita, if there are 10 chapters, orang lain dah naik level 6 atau 7, tapi aku baru tergedik-gedik kat level 2.sama macam dulu kan, malam yang esoknya nak spm, aku baru sibuk nak habiskan baca sejarah.itupun start pukul 2 pagi sebab aku sibuk nak tidur dulu. =.='

time-time exam ni gak, ramai member-member aku study kat library.farell, ko ingat tak masa aku sms ko jumaat lepas, kata aku buhsan duk library? haha.sekali tu jelaa pun aku pergi library kali ni.lepas tu, aku dah start pegang white flag.secara rasmi, dua tahun duduk um, tu kali kedua aku pergi library untuk study.hmm.still sama macam dulu, masa study-studo dengan korang.tak reti nak duduk library.aku senang giler distracted.tak boleh tengok orang lalu-lalang.macam-macam aku nak tengok.erk.agaknya, semut lalu pun aku boleh detect.

lanun.sampai sekarang.aku still suka mandi lama-lama.buat toilet tu macam aku punya.just kali ni, aku tak buatlah kerja-kerja tampal notis kat toilet favourite tu lagi. "KALAU TAK RETI FLUSH JANGAN BERAK KAT SINI.TERIMA KASIH." haha. erk.plus, aku tak buat dah kerja mandi ais time-time bulan puasa. but still, if buat competition siapa mandi paling cepat, confirm im gonna be da biggest loser.woohoo!


pastu.aku suka solat maghrib di akhir waktu, pastu keep pakai telekung sampai masuk waktu isya'.*okay.,yang ni buruk perangai. tini kata, telekung tu dah macam uniform aku.haha. hmm.macam dulu kan? tak reti-reti nak turun surau awal.bezanya, sekarang tak ada jaksa, nak amek nama.tee hee. tapi, tulah.dari dulu dah biasa macam tu kan.dari maghrib sampai isya pakai telekung je.sebab tu dah tak kisah.

wei korang.tadi aku revised usulludin dengan akak bilik aku..woohoo! rindu nak study syariah dowh.suka belajar syariah.ceyh.subject apa je aku tak suka dulu? haha. tapi tadi lepas study law(sedikit sahaja tapi dah rasa banyak), aku rasa pening kepala.tini kata aku tak sesuai ambil course yang banyak baca, lagi sesuai banyak kira-kira. erk.kiranya, aku tak tersalah amek course lah ni kan? nasib baik tak amek law kan dulu.


one more thing yang obviously still tak berubah.aku tetap boros! haha. minggu ni je,patut mula-mula ada rm100.tapi belum masuk selasa, duit tu tinggal rm50 je. :"3


hmmm.lagi satu.aku rasa, aku still tak boleh terima lelaki dari negeri tut.aku rasa macam diorang semua sama je.sorry, tapi aku geli. again.sorry.

pastu.aku still suka kacau orang time study.haha. time-time study plaklah gatal nak share cerita-cerita dalam kain.hoho contohnya, macam yang jadi dengan keli baru ni. dengan rumate pun dah pandai buat macam tu skrg ni. =p

dan lagi.kat sini.aku ada mutiara hati jugak.kalau dulu, sorang je, sekarang? ada empat setengah. bahahaa. pandai-pandai lah korang nak tafsir macam mana yang lagi setengah tu.yang pasti.tetap ada sorang from penang. aisyh.tak paham betul.orang penang pandai menggoda eh?


tengok.sama macam dulu kan? banyak lagi ni.tapi dah nak kena stop ni.sekarang dah maghrib.


erk.erk.tapikan.tapikan.sekarang ni.tiap kali ada orang yang baru tahu aku ni, ex-kisas, diorang akan pandang lama kat aku. senang je, aku mesti akan terus cakap, ye.aku tahu.aku tak nampak macam ex-kisas kan? haha.lepas tu diorang mesti senyum je.speechless lagi agaknya.

hmmmm.tu maksudnya, ada lah benda yang dah berubah eh?
aku tak tahu either nak jawab sendiri atau nak suruh kau orang jawabkan.




heh.aku pikirlah sendiri!
salam sayang gedik-gedik manja sampai boleh buat korang muntah! hakktuiiii.
haa.amek sikit air liur aku ni, calit kat dagu.boleh jadi minyak dagu.biar kau orang rindu aku.bahahaha

13 comments:

hafizmohamad said...

euh3.
kotoq!
eh
akupun kisas gak~
kau buang k.kau susun balik!lalala:D

Anonymous said...

hahaha.

eh lupa.awak kan kawan muslimin saya kat kisas kan hafiz?


woohoo! bahaha

blah lah ko budak asis. =p

puthang.

eyes143.. said...

entry yg sgt pnjg. gagah jugak anin baca. wehuuu..

btw. tukar header ek??

Anonymous said...

hmmm. ni baru intro lah anin.

tak masuk jalan cerita lagi.haha


aah.lama dah.dulu gamba ikan tu.



::lizue::

Pensel Kontot said...

selamat menjawab exam ye...
gudluck

-li.zue- said...

thnx pensel!

harini hari last pun.woohoo!!

haha.hyper sikit.

Faery said...

ahaha beb. aku rasa traits blaja last minute tu memang xleh diubati lah beb.aku pun still mcm tu beb. lagi2 subjek byk baca n last skali.

aku suka entry ko yg nih coz kasi detail sket psl idop ko kat sana.
aku rase u shudnt have to stressed out sgt la blaja kat u ni beb.kita juz kena makesure sume lekat kt kepala. ye dok.

besh gle ko mh smpi 4.5. eventho still ak xphm knape ade setengah tu.
aku hapa pn tarak. bersyukur a beb. but u shudnt be distracted ngan dorg. jgn lagho. ;p

-li.zue- said...

aku suka ayat yang last tu. =)

thnx farell!

DuniakuAbstrak said...

haha aku baca sambiL senyum sorang2..

DuniakuAbstrak said...

aku pon tak bleh study kat library..aku rasa stress sebab tengok semua orang serius, muka masing2 kerut2 pandang buku...haha

-li.zue- said...

ayul.


haha.apsal sorang2 dowh?
berjemaah kan lebih baik. =p

aku kalo duk library.
1 minit tgk buku, 10 minit tgk orang!

Frodo Baggins said...

ishhh x jadik komen ... keh3
wa masuk library macam masuk rumah hantu, hotak x gerak tahu?? masuk jimba2 lagi berkesan kembangkan sel darah putih! hahahha

Anonymous said...

ferodo.

hmm.wa bukan nk kata.
lu masuk library mcm masuk rumah hantu.
org lain masuk library, tgk lu, mcm hantu! hahahah


yeahhh.berjimba2! ronggeng babeh. =))

-lizue-

Sign by Danasoft - Get Your Sign