MENULIS UNTUK KEPUASAN DIRI, TAPI KADANGKALA HIDUP TERASA LEBIH INDAH BILA DAPAT MEMBAHAGIAKAN YANG LAIN.

Tuesday, December 7, 2010

Kisah Kita.

in da name of Allah da most gracious and da most merciful.


Laju lagi K.mana boleh macam ni.belum habis satu round pun lagi.dahlah banyak jalan je dari tadi.Bontot berat betul.


Tasik Titiwangsa.7 pagi.

Angin apa entah yang bawak dia sampai sana.Azam baru maal hijrah kot.Berubah untuk lebih baik.

Earphone di telinga dibetulkan posisi. Lagu Elevator - David Archuleta ikut jogging sama. Diulang banyak kali, selagi telinga tak naik kematu.

Alaa.Rugi tak bawak air tadi. Two thumbs up. Padan muka kau. Kan dah tercungap-cungap macam ikan mintak nyawa. Ikut sangat hati. Malas. Bajet gagahlah boleh jogging tak minum air. Ingat kau ratu pecut negara? Ratu pancit bolehlah.heh.

K terus berlari, sambil mata usha-usha bangku kosong sekitar taman.

Argh.bangku mana bangku? Diorang ni pun, buatlah bangku tu banyak sikit. Semua dah penuh ni. Habis dah couple bermanja-manja conquer. Cess.buat exercise meraba-rabalah tu.

Mata K sambung mengusha.kalau dapat usha mamat hemsem badan macam Arnold Susahnakeja tu, kira package lah kan.

Ahah.Yes. Ada bangku kosong. Yeah babeh. Dun u dare nak rebut-rebut bangku I.

Langkah K makin laju. Sampai kat bangku, terus direbahkan bontot atas lapik kayu bangku tersebut.

Alhamdulillah.dapat jugak duduk.kaki aku dah naik kebas dah ni. Kalo aku pengsan tadi, naya lah orang-orang kat tasik ni.hahaha.

K tunduk memandang hp, melihat list mp3 sambil tangan menarik semula selendang yang terselak tadi menutupi dada semula.

"Hye sorang je?" K lipat maut memandang manusia di sebelahnya.

Ommo! Mamat ni jatuh dari langit ke apa.

"Sorry, my mom once told me, never talk to stranger."

K terus berdiri, memulakan rentak jogging seiring dengan lagu Stranger - Secondhand Serenade yang mula bermain di telinga.

To be continued.

***

p/s. Dato/Datin/Tuan/Puan/Cik,
sorry, tak payah nak.. i follow u, follow me back sangatlah kat dunia blog ni. I tak suka kena paksa-paksa okay! According to law, there's no free consent here. hmm.lagi kena paksa, lagi orang tak suka taw, awak. sorry, mulut saya memang mcm longkang sikit 2, 3 minggu ni. tee hee


Salam Maal Hijrah =)


6 comments:

desperate ruumate said...

like lah zue. cepat sambung! ini arahan mandatori. suke tak kena paksa dengan aku? hahahah!

and aku dah nampak sapa yang follow me follow me back tu. ko suruh die pegi beli syampu FOLLOW ME la wehh haha

jijie

.panda.boncet. said...

aaaa.jangan lah terputus macam ni. SUSPEN. cepat sambung! cepat sambung! hehe

-li.zue- said...

G.
arghh.mencik! mencik! tumbuk kau laju2!

hmm.nasib baik ko bg cadangan bernas suh bg follow me tu.
baru igt nk putus kawan td.haha


bon.

woohoo.lu mentang2 tgh aura pink skrg ni, makin gelojoh kan.
saba2! >.<

Faery said...

now i see a potential writer yg bakal msk list 'farihah+pny+hallmark.

please zue! keep on writing.
ikut ko la nk smbg cite ni je ke, nk wat cite lain ke,short stories ke, novel ke, aku support!

pliz............

aku bley migrain tgk novel2 melayu kat kedai skang..so pliz keep on writing beb

-li.zue- said...

erk far.
aku baru prasan lah komen ko ni. hahaha

cik sabun said...

fusyoooo~
jd writer dah memebr kite sorang ni...
ceceyyyy~~
keep on writing...sambung la zue.... :DD gud luck!

Sign by Danasoft - Get Your Sign