MENULIS UNTUK KEPUASAN DIRI, TAPI KADANGKALA HIDUP TERASA LEBIH INDAH BILA DAPAT MEMBAHAGIAKAN YANG LAIN.

Monday, June 14, 2010

walimatulurus.

in da name of Allah the most gracious and da most merciful

Lokasi : Bumi.

Jumaat malam Sabtu, 2100.

beberapa pergerakan manusia berjaya dikesan dalam radar.kedengaran seperti mereka cuba berkomunikasi antara satu sama lain.

"kalau macam ni lah.. berebut-rebut mak mertua nak buat calon menantu."

"mak rebutlah jugak."

"yang mana satu?"

"yang Syakir tu sebaya kita mak.Azhar tu, 21.diorang muda lagilah.yang Taufiq tu, best giler dengar dia bercakap.Miril tu pulak,gaya dia recite ayat Al-Quran tu dah macam ustaz dari Mesir.cool!"

"jap mak tengok ye."

"haa.mak pilihlah untuk kita."

pangg!

"belajar pun tak habis lagi dah gatal nak menikah.diri sendiri tu, perlu diperbaiki dulu.belajar tinggi Kalimanjaro pun, ilmu dapur kena kasi dapat PhD gak. marriage is not only about love.it's about responsibility and protection."


trettt. trettt. sebarang pergerakan di radar gagal dikesan.

-not based on true story.fantasi tahap petala kelapan.tiada kena mengena dengan yang masih hidup atau telah meninggal dunia.hoho-

MORAL : tengok Imam Muda bukan untuk tengok ustaz, tapi ambil ilmu dunia dan akhirat. =]


macam member gua cakap,
kitaorang hanya mampu jadi makmum muda je.


Women impure for men impure, and men impure for women impure and women of purity are for men of purity, and men of purity are for women of purity: these are not affected by what people say: for them there is forgiveness, and a provision honourable.

Wanita-wanita yang keji adalah untuk laki-laki yang keji dan laki-laki yang keji adalah untuk wanita-wanita yang keji (pula), dan wanita-wanita yang baik adalah untuk laki-laki yang baik dan laki-laki yang baik adalah untuk wanita-wanita yang baik (pula). Mereka (yang dituduh) itu bersih dari apa yang dituduhkan oleh mereka (yang menuduh itu). Bagi mereka ampunan dan rizki yang mulia (surga)

surah An-Nur verse 26.




yang bukan pengantin,



-alhamdulillah IM Taufik dah selamat bertemu jodoh.hoho-
-keep praying for Palestin-
-go England!!-
-lagenda budak setan best.nak pergi tgk lagi sekali,
sebab haritu tengok tak ada feeling.tak sempat nangis.hahaa.-

6 comments:

syara said...

haha.ngade eh zue ~

-li.zue- said...

alaaa.mana ada ngada,
gatai sket je! huahuaa.

husna tawfiq said...

haha.. i loike la dear part kitorg boleh jadi makmum tuh.. makna nya dalam tuh! hihi..

-li.zue- said...

haha.
double meaning tu syg,
ngee,

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

aku nak cari jodoh gak arr..

-li.zue- said...

aku pun.
kita buat style edar borang jom?
hahaa.

Sign by Danasoft - Get Your Sign