MENULIS UNTUK KEPUASAN DIRI, TAPI KADANGKALA HIDUP TERASA LEBIH INDAH BILA DAPAT MEMBAHAGIAKAN YANG LAIN.

Tuesday, April 27, 2010

tell me how to spell angan-angan?

in da name of Allah da most gracious and da most merciful

adrenalin mengalir overdose.natijahnya terasa nak update blog. alhamdulillah.akhirnya,harapan terlaksana.cuti tiga bulan, tak akan dipersia-siakan.nampaknya lepas ni, aku kena tinggalkan perusahaan tanaman anggur dan ternakan lemak yang hampir nak menjadi.

kerja yang aku dapat ni, lebih menuntut pengorbanan dan komitmen yang tinggi,kata orang, hidup biar ada perancangan.aku rasa aku dah tahu apa aku nak buat dengan duit gaji nanti.mula-mula, hantar mak dengan abah pergi Makkah.lepas tu, beli kereta, senang sikit nak merempit malam-malam nanti, dah tak payah sewa kereta atau modify BMX aku tu jadi kereta roda tiga lagi.

aku yakin dan pasti.mesti ada banyak lagi duit lebihan gaji.yelaa, aku kan masih single.jadi, kurang tanggungan.hoho.duit gaji tu juga nanti, aku nak beli macam-macam benda untuk keluarga dan rakan taulan.yeah!! seronok bila semua orang gembira kan?

haa.lepastu, aku akan pastikan, aku tak lupa untuk beri pada mereka yang memerlukan.nak jadi macam Oprah.coolio! bagi kat rumah orang-orang tua sikit, anak-anak yatim, lepas tu, saudara kat Palestin sikit dan siapa-siapa jelaa.then, duit tu juga, akan digunakan sebagai modal untuk bukak bisnes baru dan labur saham.mungkin, aku juga akan tubuhkan yayasan untuk bantu rakyat Malaysia.Yayasan Puthang, sedap kan nama tu? harapnya semua ini akan jadi kenyataan. =]



arrggghhh.okay.ini sudah melampau!! *dengan nada Doraemon*

sebenarnya, aku tak dapat pun kerja tu.kerja apa? pembantu kat kedai buku jaa.diorang tak nak ambil part timer macam aku ni.sampai hati kan?? T-T sekarang.aku nak pergi cari kerja lain.offer untuk jadi maid untuk keluarga Melayu kat United Kingdom tu macam menarik je.hehe.takpun, aku terima je offer jadi cikgu tuisyen plus pembantu rumah sendiri daripada bapak aku tu.package tu weyh! dah2.enough.mat jenin pun tak macam aku.


Tapi, at least, aku bermotibasi bermotivasi kan?? kan??

ahahaa.

*kejap guna aku, kejap guna wa.nantikan penggunaan i..u.. ana.. enti.. laling dan sayang pada next entry.*
-sumpah macam lalang aku ni-
*TERIMA KASIH banyak-banyak kepada kau orang yang jadi doctor dan nurse aku kat uia hari itu.heart u so much! anda tahu siapa anda kan? sumpah aku terharu.sorry sebab kacau korang study MUET.ngee. may Allah bless u, ma frens.*
*dah mula rindu sama alam bina*





*motif gambar diupload gagal dikenalpasti.barangkali supaya boss syarikat-syarikat besar di negara ini seperti Kedai Basikal Ah Chong dan Bengkel Pak Ali akan mengusha gambar aku dan seterusnya menjadikan aku duta syarikat mereka.HAHA*



"All the verses in the Quran are like personal love letters from God to us.If you want to find solace and balm for the sore, the words will heal it straight away"


Y.A.B penganggur sepenuh masa,


17 comments:

syafiqah; said...

turn akak duk rumah ;)

besstnye plan.ekeke
kawin ble?

-li.zue- said...

ahaha.

yeah.my turn,dear.

kawen?
lusa kot lepas akak hantar rombongan meminang kt uma dia.
opss!! xD

hafizmohamad said...

ahaha.best la jugak.
at least kau ada angan2.aku cam kosong.haha:D

-li.zue- said...

beego,

kalau angan2 aku tu,
boleh jual,
dapat duit RM1k ke,
berbaloilah jugak!

ahahaa

Farid Fernandez said...

Y.A.B penganggur sepenuh masa :P







hahahaha

bofoyengfeng said...

semoga berjaya dilantik menjadi duta...keh keh keh...

-li.zue- said...

farid mofasad.

ko gelakkan aku??

*blushing*


ahahahaa.


bofeyengfeng.

tengkiu2.
kalau aku jd duta,
ko jd PA aku eyh? haha

Wanie-san said...

Best jadi penganggur..
hihi sambil2 tu besarkan badan ya..^^

-li.zue- said...

wooottt.woootttt.

wanie!!

erk.yang last tu..

aisyyhhh.
*geleng2 kepala*

cek takmo besarkan badan!! haha

ARC™ said...

slamat bekeje beb
aku pon tgh carik keje kat nz ni

sabrina said...

ceh,
aku egtkan ko dah keje,
hahaha...
yok ah join my club,
tnam anggur weh,
ni aku dah ade benih tebu,
pas ni yok tanam tebu,
hahaha,

tp,terima pakej dad ko not bad gak,
hee~~

-li.zue- said...

wee.terima kasih!
ko pun.all da best di negara orang!

Frodo Baggins said...

kalau lu sanggup jd yg kedua ... wa ada keje kosong skang ni. lu nak ke?
hahahhaha


>>___<<

Berd said...

celake.

merata tempat aku cari tempat nak komen.

last-last jumpa kat atas sekali.

kehkehkehkeh!

-li.zue- said...

sab sabun,

wuuuu.tak nak.tak nak!

neither anggur nor tebu.
aku nak jual sabun boleh??
ahahahaha.

-li.zue- said...

ferodo.

tapi....

aku suka num 4 lah.ahakzz!


berd.

ahahahaa.
nasib baik aku tak letak kt tengah2!!

Yorke Kun said...

aku suka ayat ko.."perusahaan ternakan lemak yang hampir nak menjadi"..hahaha

Sign by Danasoft - Get Your Sign