MENULIS UNTUK KEPUASAN DIRI, TAPI KADANGKALA HIDUP TERASA LEBIH INDAH BILA DAPAT MEMBAHAGIAKAN YANG LAIN.

Wednesday, April 14, 2010

dear kawan cari gaduh.

in da name of Allah da most gracious and da most merciful


14 april 2010, officially, the end of pasum for alam bina. =]
cek nak cakap sikit je ni,


sikit je.

kalau lepas ni, kau lupa(dengan sengaja) bawak x-ray report untuk pendaftaran,

kalau lepas ni, kau pergi solat berjemaah kat surau floor 4 tu lagi,

kalau lepas ni, kau makan maggi 2-3 packet sekali masak,


kalau lepas ni, kau ym dengan classmate yang belum sempat kenal,

kalau lepas ni, kau bertembung dengan coursemate depan pintu bilik tapi masih tak kenal even dah dekat dua bulan,

kalau lepas ni, kau jalan kaki meredah dekat 1 kilometer dengan portfolio bag yang berat,

kalau lepas ni, kau bertekak-tekak pasal hippo dan polar bear,


kalau lepas ni, kau main basketball pukul 2-3 pagi,


kalau lepas ni, kau melalak nyanyi lagu Situasi, sambil record dan dengar balik suara sendiri dekat tengah2 court tengah-tengah malam,


kalau lepas ni, kau berebut taxi nak pergi lecture yang memang dah lambat satu jam,

kalau lepas ni, kau order McD tengah-tengah malam buta sebab perut dah kebulur nak mati,


kalau lepas ni, kau pulun buat beg dua tiga kali ganda besar sambil mata macam garfield,


kalau lepas ni, kau celebrate bufday, tapi actually tak sempat nak kenal pun dengan siapa2 yang ada masa tu,


kalau lepas ni, kau main campak-campak dalam tasik lagi,

kalau lepas ni, kau balik mid valley pukul 2-3 pagi*kantoi di situ.heheh.*

kalau lepas ni, kau lepak tasik tengah malam ramai-ramai sambil layan gitar,


kalau lepas ni, kau main truth or dare dengan orang yang tak sempat kau kenal,

kalau lepas ni, kau bergambar tengah padang macam model CLEO,


kalau lepas ni, kau main kat playground kfc dengan tak sedar diri dah tua,

kalau lepas ni, kau belajar english dengan Mr Govindan lagi,


kalau lepas ni, kau buat assignment last-last minute sambil mulut mengomel2 menyesal,

kalau lepas ni, kau naik bas um yang agak tak berapa nak kondusif tu
*bukan semua ye.bas yg terpilih je.haha*,


kalau lepas ni, kau buat project drafting ramai-ramai dekat cafe pagi-pagi buta,


kalau lepas ni, ada kawan kau mintak jasa baik bawak pergi ikea atau mana-mana ceruk alam,


kalau lepas ni, kau main berbalas-balas pantun kat fb,

kalau lepas ni, kau tidur sambil rasa macam kena tumbuk,

kalau lepas ni, kau ym malam-malam sambil diiringi audibles mei ling, mei ling .. atau thank you my dear monica,


kalau lepas ni, kau jalan-jalan kat ts untuk cari baju untuk dinner,

kalau lepas ni, kau berusaha booking meja sebelah-menyebelah masa annual dinner dengan member2 kau,


kalau lepas ni, kau main bowling asyik masuk longkang,

kalau lepas ni, kau lepak-lepak kat arked main tak henti-henti untuk score highest point,

kalau lepas ni, kau bantai main twister ramai-ramai dekat balkoni,

kalau lepas ni, kau makan keropok lekor sos tak sedap ramai-ramai masa minum petang,


kalau lepas ni, kau fb-ing sambil usha ranking top follower,

kalau lepas ni, kau jumpa gang nk bertekak pasal MU-chelsea,

kalau lepas ni, kau berjaya naik taxi 5 orang lagi,


kalau lepas ni, kau join program jom jimat,

kalau lepas ni, kau jumpa abuya, sista, abang long dan mummy baru, kalau lepas ni,

kau lepak makan kat 11th,


kalau lepas ni, kau jadi PP,

kalau lepas ni, perut ko dah tak boncet lagi,

kalau lepas ni, kau update blog pasal alam bina lagi,

aku harapkan satu je,


aku harap kau tak lupa aku!


codo.apa kejadahnya??

*belajar dengan Govindan pun nak ingat aku.ahaha*

sebenarnya, nak cakap, aku yang akan ingat kau orang. =]
thanks a lot for every single thing!

"dalam Islam tiada kalau.
Everything is fated, only interchanged by God's will, effort and doa"

-Bro Hairi,Versus,Hlovate-

jadi, sila repeat baca semula post ini dengan menggunakan ayat,

andai takdirnya..



muahahahahahahahaahahahaa.

kan aku dah beritahu tadi, sikit je pun kot aku tulis.


*baru nak start blogging balik.sebab,aku bakal jadi penganggur terhormat.siapa ada kerja kosong?? jadi bini sementara ke? menantu sepenuh masa ke?*
*banner BTF dah kena bawak turun eyh? aku pun segan sebenarnya nak tayang.heheh.*
*mungkin ada yang berubah kot lepas ni, changing for good ain't a crime, fella!*
*sorry for everysinglething.0-0.jumpa lagi, for the next two or three months,everything is under God's will rite? *
yang baik hati lagi berdedikasi, puthang.



13 comments:

desperate ruumate said...

ahha! aku nak nangis. its all fated. fikir balik, betul der!

kalau benda ni tak jadi, tak jadi lah benda tu, dan kalau tak jadi benda tu, tak jadilah hari ini!

wa sayang lu habaq mai!
muah!

love,
tita

-li.zue- said...

okay, saya sokong yang berhormat!!

sayang lu jugak beb.
muahhhxx.

love,
puthang.

hafizmohamad said...

aku senyum sorang2 baca post kau.haha.
polar bear versus hippo.codo

-li.zue- said...

ahahahaa.

apsal sorang2 je?
ajaklah cik kupau sekali.kehkeh.

tiap kali ko tgk front page buku es tu,
ko jgn lupa aku dahlah ye. =]

aina said...

awat x sedia tisu??

Muhammad said...

ahahahaha,, =)

si dunat tersenyum said...

T_T.......

-li.zue- said...

aina.

sebab nk bia ayaq mata tu kering sendiri..
pastu kalo ada hingus2,
kasi sedut balek.
kehkeh.

anda yg seperti sy tahu siapa,

berhenti gelak tak senonoh mcm tu!
ahahahahahahahahahaa.xD

-li.zue- said...

kak amma.

T-T tu, sy fahamlah, nanges,

yang ada ..... tu apa?
kehkehkeh.

saya juga T-T sebenarnya.

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

betul..
dalam islam tade kalau2..
tapi byknya kalau kat entri lu ni..

-li.zue- said...

kehkehkeh alvin,

sebab tulah kena repeat baca balik semua ni dgn guna ayat andai takdirnya! wee.xD

Frodo Baggins said...

cet ~ terpaksa ulang baca balik
hahahahhahaha ...

andai itu takdirnya!


>>____<<

-li.zue- said...

yeah.padan muka kau ferodo.
padan muka.sukanya aku!
ahahahaa xD

Sign by Danasoft - Get Your Sign