MENULIS UNTUK KEPUASAN DIRI, TAPI KADANGKALA HIDUP TERASA LEBIH INDAH BILA DAPAT MEMBAHAGIAKAN YANG LAIN.

Friday, October 22, 2010

everytime i try to fly i fall without my wings i feel so small.


we don't grow unless we take risks.



assalamualaikum w.b.t dan selamat sejahtera.


aku pun tak tahu aku nak buat apa dengan blog ni.nak delete? tak boleh2.piece of memory ni.nanti dah beruban, tua, kena tinggal sorang-sorang,anak-anak dah jauh.boleh jugak aku entertain diri sendiri baca cerita karut marut masa zaman muda.so.biarkan jelaa.biarkan si luncai dengan water containernya.lagipun.kan menulis untuk kepuasan diri?

huh.aku tension sebenarnya.sentap plak kena tinggal sorang-sorang ni.woi.nak sEpak ke sepak? apa jadah nak sentap.kan ko yang tak nak pergi.tulah.buat sibuk dengan meeting.aku rasa macam dah banyak kali je aku terlepas masa nak bergonjeng dengan geng2 mafia tu.semua sebab ada kerja lain nak kena bereskan.terlepas nagalama.melepas sushi king. *sigghhh.


okay serius.aku tak tahu apa yang tak kena dalam hati aku ni.berdebar ada.nak marah pun ada.eyh.mixed together you! lengkap.you demand lah nak apa pun.semua ada. *again.siighhh.

rasa nak marah.malas nak jawab bila ada orang tanya mana kawan-kawan aku pergi.patut ke aku buat notice kat board, tulis

" kawan-kawan.rumet.jiran.akak bilik saya pergi mid valley.buat apa? tengok movie apa? shopping apa? itu saya tak tahu"

demmit.sebenarnya aku jealous tak dapat ikut. *okay.lagi sekali.jom sigh sama2 dengan aku.

rasa berdebar.yang itu aku kurang pasti kenapa.heh.bukannya aku nak pergi jumpa siapa2 pun malam ni.erk.okay.kalau ada pun.ingat sikit.kitorang bukan ada apa-apa pun. gua penat dah nak melayan feel crush2 ni. erk.tapi layan sikit bolehlah.ngee. tapi bak kata jiran aku yang bilik dia arah jam 11 dari pintu bilik aku, perempuan bila buat baik dengan lelaki bukan maksudnya dia nak tackle ke apa.they are just being nice! betul kan? kan? hurm.just kadang2 je statement tu tak boleh apply .tee hee.

pasal meeting.aku pun tak tahu jadi ke tak malam ni. tapi aku tak marah pun pasal tu.serius!
sebab.entah.hati aku macam tak berapa nak ke meeting je.rasa macam ada yang tak kena. heh.memang ada yang tak kena pun.kan korang kan? ikut hati nak je aku tulis sebijik2 apa yang dah jadi.tapi.eyhhh.public ni woi.cuba jadi professional sikit! ikut hati, mati. =)

aku rasa aku dah mencarut banyak je ni.tapi still rasa macam ada benda tersekat.terbuku lagi.keras.payah nak bawak keluar.

aku nak punch bag lah wei! siapa boleh tolong deliver?

heh.rasa nak menangis pun ada.jealous plak dengar orang duk call mak dia sembang macam2.
aku kalo call mak nak cakap apa ek?

"mak.along balik rumah kot esok.boleh mintak tolong abah amek? hehe."

tapi.bila dah sampai rumah.tak terbukak pulak mulut aku nak keluar cerita sepatah-sepatah kata aku join ni.join itu.blabla.aku ada test haritu.tak boleh jawab.sebab lecturer buat kelakar bagi slides yang tak pernah dia ajar last minute before test.blabla.aku main basket.tapi kalah.sakit badan.blabla.

tapi aku rasa aku tahu kenapa jadi macam tu.sebab rumah dekat kan.rasa macam dekat je dengan mak.aku assume mak aku tahulah pulak semua benda jadi without aku bukak hikayat depan dia.=.='

then.dengar cerita kawan-kawan aku rindu nak balik rumah.aku plak yang rasa nak menangis. cess.tak macho langsung!

erk lagi satu sebab aku tak bercerita.sebab aku kesian kat mak kot.penat dengar aku membebel nanti! haha menceceh entah apa-apa. tapi aku rindu nak buat macamtu.dah tiga minggu ni wei tak balik rumah.hebat tak aku?

aku rindu lah nak balik rumah.semua orang ada kt living hall.gelak2 macam ada 10 orang padahal kitorang anak beranak 5 orang je.

wei.apsal mata rasa panas ni? huh.kesat balik!

tapikan.aku rasa macam dah lama gila aku tak marah orang kan.hurm.malam tadi tu kira kejutan lah.rasa macam nak tumbuk je muka dia.kasi tengking naik suara 3.4 oktaf sikit! berparti liar agaknya setan if aku betul2 buat macam tu.

huh.ingat dia je ada perasaan boleh touching2! habistu kitorang ni anak patung lego ke apa,hati plastik? ciss.buang masalah plak aku pk pasal ko.nanti lain hari kita settle eyh.

wei.seronok kan ada abang? okay,serius.aku maksudkan abang lain. ha ha ha.
aku nak abang yang macam abah.erm.abah saya polis.maksudnya dia ganas.tapi brutal2 abah saya.bab rohani tetap maintain.owh,abah saya tinggi.maksud saya.tinggilah daripada saya.abah saya kelakar.pandai amek hati orang.kalau tak, takkanlah sampai nenek saya mengaku abah saya, menantu dia, as anak dia.pastu tak pasal2 mak pulak yang jadi menantu.kesian mak.

tiba-tiba teringat frodo.kau kan yg bagitahu aku dulu, kalau nak kawin, bukan takat kawin dengan keluarga je, tapi kalau ada kucing, dengan kucing2 dia sekali kau kawen. =))

okay.tiba2 aku rindu dengan korang-korang budak-budak blogger.have a nice day yaa!

bajet ada lah pulak orang nak baca apa aku merapu panjang2 ni.tak keysah pun baca ke tak.
aku kuat merapu kan? aku memang macam ni. =.='

aku sebenarnya nak main sesi luah perasaan.tapi aku tahu.semua orang busy sekarang ni.semua ada life masing2! =] nak call.credit dah nak muflis dah.=.=' so, takpelah.aku sembang dengan blog. wei, aku belum bagi nama kan kat ko? aku nak panggil Toi jelaa.ek? macam nama member aku.haha.

adios Toi.aku nak pergi mandi.aku bet meeting memang takde pun malam ni.






siapa suruh kau orang baca? kan dah buang masa. haha.

10 comments:

hafizmohamad said...

mak aih!panjang nya!like3~

-li.zue- said...

haha.suka aku dapat tulis panjang2 sebab barulah takayah cover2 line takde orang baca.tayah cover2 line nk story sume benda. =))

DuniakuAbstrak said...

alaa...da abis? tak puas baca weh

jarang kau tulis blog

jarang kau online

jarang kau blogwalking

aku suka baca blog kau

sebab kau sengal ubi

hahaha

bercelaru kau ni

biasa la aku pon kadang2 mcm tu

cntrol stress tu

sabar

ko kena tinggal dgn kwn2 pergi bersuka ria ke?

hehe

bizi betul meeting2 bagai

aktif nih

bgus2

-li.zue- said...

ayuuulllll!


gelak2 aku baca comment ko ni.
kalo aku sengal ubi, ko sengal keledek+kentang.
eyh.tak sama ke? haha

trimas ayul! =)

bukan kena tinggal.aku yg mntak nk tinggal.tulah.sume sbb meeting. =.='

Frodo Baggins said...

weh!!! maksalahnyer lu nak kawen ke yank? ahaks ... bukan takat dengan kucen, dengan kelambu2 dlm bilik tu sekali lu kene kawen. wakakkaka


>>___<<

-li.zue- said...

haha uncle ferodo!!

time2 aku teringat kt ko ni,
ko muncul plak ye. >.<

wehh.masalahnya.kawen tu bukan masalah lah! hahaha

btollah kan.kena kawen dgn sume.
kucing.kelambu.lesung batu.jamban.

cess.hidup bermadu lah aku nnt!
xpe.dpt payung emas.tee hee

cik sabun said...

alala..
memendam perasaan eh si akak sorang ni..
sian dia..
xpe put,
kalu xde orang nak dengar kite bebel,just mencarut dalam blog sudah kan,:)

-li.zue- said...

sab syg. =)

haha.pendam tak pendam.
ntah.sbb ko dah jauh kot.kalo tak boleh aku bebel kt ko! =p

aah.dah ada blog kan.apa lagi.eksploitasi lah!

Yonna Lahh!! said...

wah zue panjang seh. hebat mu hebat!
rakan pj ku mmg hebt ;D

-li.zue- said...

hahaha. yonn!

syyhhhh! ni aku tulis masa aku ponteng sekolah haritu.

Sign by Danasoft - Get Your Sign