MENULIS UNTUK KEPUASAN DIRI, TAPI KADANGKALA HIDUP TERASA LEBIH INDAH BILA DAPAT MEMBAHAGIAKAN YANG LAIN.

Wednesday, August 25, 2010

saya rentung.



in da name of Allah da most gracious and da most merciful




3.21 am.esok class pukul 11 am.tapi sibuk nak update blog.
uisyh.mata terbeliak ni haa.apa jadah nak tidur.

semalam firedrill.
lebih tepat, sambutan firedrill yang ke 12 setakat ini!
happy birthday to u.happy birthday to u.selamat ulang tahun sayang!

tapi.boleh kira semalam tu ala2 firedrill yang paling surpriselah.
first time tak tahu menahu ada latihan kebakaran even Keli dah msg tanya,
"apsal ada bomba kat kolej kau dowh?"

5 minit lepas keli tanya, haa.tu dia.loceng panjaannggggg habaq lu.
tapi.1st step kitaorang buat, tutup lampu bilik, sambung on9.
hahaa.bertamadun sungguh kan?

alalaa.kira mintak ampunlah.esok pagi tu ada rumors kata ada test,dahlah kelas start pukul 9.otak serabut alam.siapa pulak lah rajin bebenor nak turun kan pagi-pagi buta tu?

tapi.apakan daya.orang baik tak kata dia baik.tapi nampak sangatlah aku ni memang baik.last-last turun jugak bawah untuk latihan tu.just aku, Amma plus Tita boleh masuk kategori.."eyhh,anak omak rentung aih" turun.tapi after 10 minit loceng bunyi.
*kessiiiannn Amma, niat di hati nak tido 11th college, last2 stuck dgn firedrill.hahaha.

apa-apa pun bai.tiap2 tahun, firedrill memang sumpah kelakar.masa kecik-kecik, zaman muda.first time firedrill, masa darjah satu.cuakkk! rasa nak meleleh ayaq mata.mana taknya, baru bawak pencil case baru yang mak beli kat Melaka kot haritu. =.=' nasib aku tak angkut sekali je pencil case tu pergi berkumpul kat padang. masa form 3, lagi tak senunuh.duk leka pakai bedak,pinkan tudung jalan lenggang mak minah berkumpul.sampai tak sedar, ada member yang lost! tapi.last2.rupanya bomba buat test.main sorok2.aissyhh.

yang pasti.bila usia makin meningkat.peel makin tak senunuh.tapi kali firedrill, soalan wajib every year, "wei, kau nak turun ke?"

^_________^

kita tengoklah tahun depan.entah pergi atau tak firedrill.untung2 dapat skip lagi macam tahun lepas.tee hee. tapi maybe betul kot cakap member2 hotstuff aku. they should make it real! cuba jerit sikit.api! api!! bia riuh rendah sket.baru tak nampak fake! heheh.

takpun.buat announcement gempak2.kasi bakar sikit apa2 barang, biar sampai sensor detect, air pancut dari atas ceiling. then , baru betul, kita lihaatttt, siapa yang kena? ahahahaa. giler apa.=.='

yakin dan pasti.mahu gelabah semua orang.mesti berduyun2 orang nak turun siap lompat tingkap lagi.


tapi.sempat ke nak berpeluang hidup lagi untuk merasa firedrill tahun depan?
itu yang kita tak tahu!



merasa kadang2 abang bomba itu macho,






4 comments:

farzanaf said...

wei da lame xbace post ko yg panjang2.huahua

XD

-li.zue- said...

hahaaa.
deyy.itu namanya aku takde kerja dan mencari kerja! =))

DuniakuAbstrak said...

latihan kebakaran jgn buat main2..tapi aku slalu tak layan kalau ada firedrill

dem betul

-li.zue- said...

uisyh.mana ada aku buat main2.
aku siap buat bbq lg dgn api dorg buat tu!

Sign by Danasoft - Get Your Sign