MENULIS UNTUK KEPUASAN DIRI, TAPI KADANGKALA HIDUP TERASA LEBIH INDAH BILA DAPAT MEMBAHAGIAKAN YANG LAIN.

Tuesday, August 17, 2010

picisan kepala pusing.dong!



in da name of Allah da most gracious and da most merciful



REMINDER : ini post picisan.

kosong.
heh.takdelah jugak.it's more to half empty rather than half filled.eleh.mengarut apa lu bai? bajet ada pemikiran harvard di situ.haha.

entah.wa rasa macam nak hantuk kepala kat dinding.tapi rasa rugi pulak kalau buat macam tu.bukan ada insuran million lemon pun yang boleh kasi pulang modal dengan buat aktiviti macam tu.paling-paling pun, adalah kot insuran rm1.50 bayar masa sekolah dulu.

argh.rindu sama kau.dia.dan mereka.


betul kata pak mat tempe, bila dah tak ada depan mata, baru kita nak hargai.tapi, nasihat Liza Hanim, Barang Yang Lepas Jangan Dikenang, buat wa rasa makin ensem keliru.

Bila dia dah tak ada, macam..entah.rasa macam hilang satu watak penting.kalau dulu, dia maybe boleh dapat award "orang paling banyak cair taik telinga sebab aku!" haha.tp sekarang,dia dah naik level jd golongan elit.duduk kat nun sana...cyberjaya.tee hee. gua rindu lu lah! serius!

itu baru cerita rindu part 1.argh.bajet macam aku sorang ada feeling.heh.biarlah.bagi chancelah sekali ni!

Dah dua kali ramadhan dekat sini, tapi.memang jauh beza dengan ramadhan dua tahun kat sana.Dulu kerja nak sadai je bila kena paksa buat itu.buat ini.tazkirah itu.tadarus ini.sekarang? toreh dada, tengoklah hati sendiri.hurm.kan wa dah cakap.tak guna nak menyesal nangis ayaq mata darah dah.benda dah jadi kan?

tak sama kan dulu dengan sekarang.kita sekarang dah ada skrip jalan cerita masing-masing.cuma tinggal nak lakonkan je.kuasa kat tangan kita.kalau baik watak kita pilih,baiklah. kalau pilih watak antagonis.dapat "bayaran" lebihlah kita.cuma.minta simpanglah daripada apa yang jadi, memang ditakdirkan Allah untuk lagi menyesatkan hambaNya.

tapi.hidup makin hari, terasa makin banyak obstacles.
macam-macam orang kat dunia ni kan? peradaban manusia makin variasi.
sedih bila tengok adik sekolah menengah, sopan bertudung, tapi bila jalan, seluar senseng sampai lutut.
tapi lagi sedih dengan diri sendiri,yg nampak salah orang, tak sedar cacat cela diri sendiri =.='
sebab tu lah kot tangan burn haritu.hahaha.padan muka!
ini belum bukak cerita pasal apek cina kata kita*Muslim macam tipu diri sendiri, puasa siang hari , tapi malam makan jugak dekat Mapley.
pelik pulak bila duk pk balik, takkanlah apek tu hidup dah almost separuh abad, dgn set mind macam tu.
takkan sebelum ni takde yang pernah explain apa yg patut dkt dia kan?


kadang2, malu sendiri bila igt.wa tak malu buat benda laghah, tapi penakut nak tegakkan benda yang hak.
*sigh.


masih kepala pusing.


Salam Ramadhan Al-mubarak!

islam ini mudah.jangan paksa hati untuk berubah secara mendadak..nanti tak ikhlas. X)

"Jangan suka sangat cari salah orang sebab ada masanya kita kena cover part orang lain dan time tue sabar dan tekun adalah penawar terbaik..."

quote from my ex-classmate yg quote from his senior


terngiang2 plak soalan member, "kenapa dah tak main fb sangat eyh?
"
erk.rasa cam nak terkeluar taik hidung nak jawab soalan tu.hahaa.

entah.ada kot sikit kaitan dengan benda ni.*yang perempuan je boleh tengok.heheh.ambiklah yang mana baik..

kalau dulu tiap2 hari nak update blog.lepas tu, sekali seminggu.now, sebulan sekali.next, setahun sekali? who knows rite? hahaa.

2 comments:

jane said...

yg pasti strusnya, aku ... selama2nya tak hapdet=)

-li.zue- said...

yeah! mungkin begitu.siapa tahu kan?
hahaa.

heyy jane.lama tak dgr kabar. X)

Sign by Danasoft - Get Your Sign